Voor wie?

Life events

Life-events zijn gebeurtenissen in je leven die het gevoel van geluk en tevredenheid zowel positief als negatief kunnen beïnvloeden. Wanneer zo’n gebeurtenis een negatieve invloed heeft kan dit behoorlijk belemmerend werken. Wat er in je leven gebeurt heb je niet altijd zelf in de hand. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van een dierbare, je werk of je gezondheid. Je leven staat dan op z’n kop en je komt – doorgaans tijdelijk – in een overlevingsmodus terecht.

Op zich is dat natuurlijk heel normaal. Als een gebeurtenis ingrijpend is heb je immers tijd nodig om die te verwerken en je hieraan aan te passen. Sommige gebeurtenissen zijn echter zo heftig dat het je niet meer loslaat. Ook een opeenstapeling van gebeurtenissen kan ervoor zorgen dat je langdurig uit balans raakt. Je blijft dan als het ware hangen in de overlevingsmodus.

Tijdens de coaching onderzoeken we wat jouw life-events met jou doen en wat de oorzaken zijn dat ze zo blokkerend werken. Wanneer we dat weten, kunnen we een plan maken hoe je weer de regie over je leven kunt pakken.

Vanzelfsprekend zijn er veel meer soorten life-events: scheiding, verhuizing, ziekte, ontslag, conflict, met pensioen gaan, het krijgen van een kind of financiële problemen zijn andere voorbeelden die op ieder mens een ander effect zullen hebben